Tribunalul Bistrița-Năsăud a respins, vineri, contestațiile depuse de cei doi bărbați acuzați că l-ar fi jefuit pe omul de afaceri bistrițean Octavian Harșianu în locuința sa din comuna Dumitra. În urmă cu câteva zile magistrații de la Judecătoria Bistrița au admis propunerea procurorilor, de arestare preventivă a celor doi.  

 

Doi dintre cei trei bărbați care au atacat, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie, locuința din comuna Dumitra ce aparține familiei Harșianu, respectiv Vasile Ștefan Ciasar și Adrian Groșan, au ajuns după gratii.

Propunerea de arestare preventivă a celor doi a fost judecată și admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Bistrița pe data de 17 noiembrie. Decizia nu a fost definitvă și a fost contestată la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Decizia instanței de la Tribunalul Bistrița-Năsăud a fost pronunțată vineri, judecătorii hotărând ca cei doi inculpați să rămână în continuare după gratii până pe 16 decembrie așa cum a fost stabilit inițial de către prima instanță.

„Respinge contestaţiile formulate de contestatorii G.A. şi C. V.-Ş. împotriva Încheierii penale nr.70/JDL/2018 a Judecătoriei Bistriţa, pronunţată în dosarul penal nr.10223/190/2018, ca fiind nefondate, cu menţinerea hotărârii atacate. Stabileşte onorariu avocaţial din oficiu în sumă de 130 lei în favoarea av. S.M. (desemnată în apărarea inculpatului Ciasar Vasile-Ştefan), ce rămâne în sarcina statului. Obligă pe fiecare contestator să plătească statului suma de 30 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.11.2018”, este soluția instanței.

Drept urmare, Vasile Ciasar, dar și Adrian Groșan, acuzați de tâlhărie calificată, rămân 30 de zile în  arest, asta în cazul în care procurorii nu vor cere prelungirea măsurii preventive.