Ultimele două zile în care absolvenții claselor a VIII-a mai pot completa fișele de înscriere pentru admiterea la liceu

Absolvenţii clasei a VIII-a mai au la dispoziţie doar două zile pentru a completa fişele de înscriere pentru admiterea la liceu. Aceeaşi procedură trebuie respectată şi de absolvenţii care vor să fie admişi în liceele din alt judeţ.

Ministerul Educaţiei recomandă completarea fişei cu un număr suficient de opţiuni pentru a evita situaţiile nedorite în care unii elevi ar putea rămâne nerepartizaţi în această sesiune de admitere.

Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în învățământul liceal de stat se va face în unitățile de învățământ liceal în care au fost admiși și pe site-ul admitere.edu.ro, în data de 9 iulie.

Depunerea dosarelor de înscriere în unitățile de învățământ liceal în care candidaţii au fost repartizaţi se va realiza între 10 și 13 iulie. În perioada 16-18 iulie, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată, dar și situațiile candidaţilor care nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen şi ale candidaților care nu au participat deloc sau au participat, dar nu au fost repartizați computerizat.

A două etapă de admitere, dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapa anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior, va avea loc în data de 7 septembrie.

Repartizarea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi, dar și înscrierea şi repartizarea candidaţilor pentru învăţământul special sunt programate în zilele de 5 și 6 iulie.

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, 96 la sută dintre cei 2.562 de elevi care s-au înscris pentru a susține examenul de Evaluare Națională l-au și susținut, iar procentul de promovare a fost de 75,90 la sută. Patru elevi au obținut medii de 10.

FOTO: www.hotweek.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.