Legea Simionca produce deja efecte! Deputatul așteaptă să fie aplicată și în Bistrița-Năsăud

Legea al cărui inițiator este deputatul bistrițean Ionuț Simionca (PMP), prin care sunt prevăzute bariere luminoase și acustice la toate trecerile la nivel cu calea ferată de pe drumurile europene și naționale care prezintă risc ridicat de producere a unor accidente rutiere, începe să producă efecte.

 

Deputatul bistrițean susține că, în unele județe deja s-au luat măsuri pentru implementarea prevederilor legale. Totodată, Simionca spune că așteaptă ca și administrațiile locale din Bistrița-Năsăud să facă demersurile necesare pentru instalarea unor astfel de bariere în județ.

M-am bucurat sa văd că legea mea, promulgată la 26.06.2018, produce efecte! La Dej au început lucrările pentru instalarea barierelor la trecerile la nivel cu calea ferată! Pe lângă faptul ca traficul va fi ușurat în întreaga țară, această lege va salva vieți omenești! Simt ca fac ce trebuie în Parlament! Și că fac diferența pentru bistrițeni, pentru români.
Aștept ca și administrațiile locale din Bistrița-Năsăud să facă toate demersurile pentru ca aceste bariere să fie instalate cât mai curând și la noi în județ„, spune Ionuț Simionca.

Textul de lege prevede și sancţiuni pentru administratorii de căi ferate. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată este sancţionată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei și 250.000 lei, iar necurăţarea vegetaţiei cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei.

Inițiativa legislativă a fost depusă de deputatul Ionuț Simionca, după ce patru fraţi din Bistriţa-Năsăud şi vărul lor au pierit în 2017, chiar de Ziua Copilului, după ce maşina lor a fost spulberată de un tren la o trecere de cale ferată fără barieră, din cartierul bistrițean Viișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.