Un bistrițean a lansat ”Tura extremă”, o călătorie de aproape 2.900 de km cu bicicleta, într-o săptămână, prin România (FOTO/VIDEO)

Un tânăr din Bistrița-Năsăud a pornit în aventura vieții lui, intenționând să parcurgă cu bicicleta circa 2.900 de km prin România. Însă, întreaga călătorie și-a propus să o realizeze într-o singură săptămână, intitulând acest proiect ”Tura extremă”.

”Este, de departe, cel mai îndrăzneț proiect născocit până acum de mine. Când aproape toată lumea îți spune că nu poți să-l faci, e momentul să numești acel lucru ceva „extrem”, iar apoi să-l faci. Tura extremă este o călătorie, pe bicicletă, pe drumul cel mai apropiat de granițele României. Pedalez aproximativ 2.900 de kilometri, totul trebuie să se întâmple într-o săptămână” a declarat Florin Mureșan, cel care a pornit în această aventură ”contra-cronometru”.

Cald azi la Giurgiu, dar mergem să vedem dacă mai sunt pepeni buni la Dabuleni. 🙂

Publicată de Flo Mureșan pe Joi, 9 August 2018

Tânărul spune că are și câteva motive pentru care a ales să realizeze acestă „plimbare” îndrăzneață:

  • ”Acest proiect este un vis, am dorit să fac turul României de multă vreme, acum s-au potrivit lucrurile și simt că sunt pregătit, fizic și psihic, pentru o asemenea provocare. Vreau să îmi realizez visul chiar dacă este aproape imposibil;
  • Prin mediatizarea proiectului îmi doresc să promovez mersul pe bicicletă, doresc să văd că numărul celor care practică un sport crește în România;
  • Doresc să văd șoferii din România atenți la bicicliști. Bicicleta trebuie să apară pe drumurile din România mai des, este un bine pentru toată lumea, însă trebuie să ne schimbăm mentalitatea și sa arătăm respect față de viața celorlalți pentru a crea un mediu sigur;
  • Obezitatea la copii deja este o problemă serioasă și la noi în țară, prin ”Tura extremă” îmi doresc să fac măcar câțiva părinți conștienți de pericolul obezității. Mai puțin „ecrănel”, mai multă mișcare!” a scris pe pagina personală de pe o rețea de socializare Florin Mureșan.

Alături de tânărul care a pornit pe data de 6 august în această călătorie se află și o echipă de suport, fără de care spune că i-ar fi imposibil să parcurgă circa 400 de km zilnic. 

După ce a parcurs deja mai bine de o mie de km, Florin Mureșan se declară încrezător că va reuși să își îndeplinească acest vis, deși condițiile sunt destul de dificile. Astăzi, sportivul speră să ajungă la 1.600 de km parcurși.

Publicată de Flo Mureșan pe Joi, 9 August 2018

Luni, 13 august, Florin Mureșan ar trebui să încheie această aventură exact în locul din care a plecat, orașul Bistrița.

FOTO/VIDEO: Facebook – Flo Mureșan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.