Un consilier municipal îi cere demisia primarului Ovidiu Crețu

Consilierul municipal liberal Ioan Peteleu îi cere primarului Bistriței, Ovidiu Crețu, demisia, după ce ploile abundente care au căzut sâmbătă în municipiu au inundat câteva străzi și totodată gospodăriile localnicilor. De vină însă pentru situație, nu este  doar vremea nefavorabilă, ci mai ales sistemul de canalizare al apelor pluviale foarte prost, în condițiile în care municipalitatea a amânat ani de zile remedierea situației. Potrivit lui Peteleu, interesele personale sau de grup sunt mai puternice la nivelul conducerii Primăriei Bistrița.

 

Atunci când interesele personale și de grup ale conducătorilor sunt mai presus decât interesele comunității, cei «care suferă sunt evident cetățenii. Adică tocmai cei care i-au ales pe politrucii incompetenți, meschini, fățarnici și demagogi să le conducă și să le administreze orașul și cărora tot ei le plătesc salariile boierești și deplasările prin toată lumea. Pentru mine cel puțin, e un paradox„, declară Ioan Peteleu.

Deși grupul consilierilor PNL din legislativul local bistrițean au făcut numeroase propuneri, încă din 2013, cu privire la remedierea rețelei de canalizare de pe străzile problemă din municipiu, conducerea Primăriei Bistrița nu a mișcat un deget.

Pe bugetul anului 2013, în urma unei analize a unor puncte critice ale orașului, am făcut împreună cu colegii mei, mai multe propuneri de bugetare a unor sume pentru rezolvarea problemelor cu canalizarea pentru apele pluviale de pe străzile Mihai Viteazul (implicit Ion Pop Reteganul), Tabără, Dâmbului, Viorelelor. Bineînțeles că, deși eram în alianța de tristă amintire numită USL, nici una din propunerile noastre, inclusiv cele de mai sus, nu au trecut, ca urmare nu am votat acel buget.

În 2014 am revenit cu acele propuneri la aprobarea bugetului. De această dată, Crețu nemaiavând numărul de voturi pentru ca bugetul să treacă, le-a acceptat câine-câinește. Imediat după aprobarea bugetului, în mod special pentru strada Mihai Viteazul am avut o întâlnire pe această temă în biroul primarului cu directorul general și directorul tehnic de la Aquabis iar problema părea rezolvată. S-a agreat soluția de majorare a capitalului social al Aquabis cu suma necesară pentru rezolvarea situației iar în luna septembrie 2014 s-a adoptat Hotărârea nr.89 care prevede negru pe alb: «Art. 2. (2) Se aprobă participarea municipiului Bistrița la capitalul social al S.C. “Aquabis” Bistrița – Năsăud S.A. cu un aport suplimentar, în numerar, în valoare de 600.000 lei, reprezentând 6.000 acțiuni cu valoare nominală de 100 lei/acțiune, pentru realizarea rețelelor de canalizare pluvială pe str. Mihai Viteazul.»

Iată că au trecut mai bine de cinci ani și situația a rămas neschimbată. Bineînțeles că nu din alte motive ci din dezinteres total față de problemele cetățenilor. Sau nu? Să fie oare interese personale sau de grup? La nenumăratele interpelări pe care le-am făcut în Consiliul Local pe această temă mi s-a răspuns că problema este în curs de rezolvare. Ba că-i în faza de proiectare, ba că s-a lansat procedura de achiziție. Bâlbuțe!

Culmea este că în februarie 2017 primăria anunța că a comandat fazele de proiectare pentru rețeaua de canalizare a apelor pluviale pe str.Mihai Viteazul și parțial pe strada V.Babeș, în lungime de 600 metri iar soluțiile tehnice vor avea în vedere toată zona adiacentă străzii M.Viteazul (str.Valea Budacului, str. I.P. Retegan, str. Ion Vidu inclusiv dealurile din apropiere). De ce o fi ajuns problema înapoi la primărie? Ce alte interese or mai fi fost? Poate știe primarul!

Din informațiile disponibile pe site-ul primăriei am aflat că în 2017 procedura de achiziție pentru elaborarea documentației tehnico-economice la obiectivul de investiţii «Rețea de canalizare pluvială pe strada Mihai Viteazul-municipiul Bistrița» a fost anulată de trei ori invocându-se faptul că nu a fost depusă nici o ofertă. Ciudat nu? Oare nu o mai proiecta nimeni rețele pentru apele pluviale? Sau suma este prea mică?!„, spune consilierul liberal bistrițean.

Astfel, liberalul Ioan Peteleu îi cere public primarului Ovidiu Crețu să demisioneze din funcție, iar pe cetățenii orașului îi îndeamnă să ceară adminstrației locale, daune. Totodată, alesul avertizează că Ovidiu Crețu s-ar putea alege și cu un dosar penal.

Crețu nu mai are ce căuta în fruntea orașului. A dovedit-o! Cheltuie banii cetățenilor doar pe proiecte fanteziste și acolo unde el sau apropiații lui au interese directe (a se vedea sensul giratoriu de un milion de euro de pe Tărpiului/Centură și nu numai). (…)

Pe cetățenii afectați îi îndemn să facă demersurile legale necesare pentru obținerea de daune interese din partea administrației Crețu. Poate chiar deschiderea unui dosar de neglijență în serviciu. Cineva trebuie să răspundă iar Crețu trebuie să plece!„, susține liberalul bistrițean.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.