Un sportiv bistrițean, vicecampion european la downhill, participă la Campionatele Mondiale de Mountain-Bike din Elveția

În aceste zile, echipa naţională a României participă la Campionatele Mondiale de Mountain-Bike, care se vor desfăşura în Elveţia, la Lenzerheide. Din delegația română, compusă din opt sportivi și doi oficiali, face parte și un bistrițean, vicecampionul european Matei Moisil.

Potrivit Federației Române de Ciclism, cicliştii români vor participa în probele de cross-country (XCO) şi downhill (DHI).

Pentru competiţiile de XCO, team-managerul Cristian Losonczi i-a selecţionat pe Lucian Logigan (Elite), pe Vlad Dascălu (U23), Vasile Gabriel Silaghi şi Silviu Narcis Buzan (juniori). De asemenea, ţara noastră va fi reprezentată şi în proba junioarelor, de Eszter Bereczki.

La DHI, România va avea reprezentanţi doar în probele masculine: Istvandi Akos şi Remus Cristian Bonta, la Elite, şi Matei Moisil, la juniori. Managerul echipei de DHI este Alexandru Mititean.

În ceea ce îl privește pe sportivul Matei Moisil, acesta este originar din Bistrița și până acum deține titurile de campion național de downhill și enduro (juniori), dar și vicecampion european în clasamentul general la Downhill IXS Rookies Europa. Efoturile sale au fost recunoscute și de autoritățile locale. Primarul municipiului Bistriâa, Ovidiu Teodor Crețu, i-a acordat tânărului titlul onorific de ”Ambasador al mobilității durabile CitiZen”.

REvenind la competiția de la Lenzerheide, Cristian Losonczi, selecționerul lotului de cross-country al României, spune că sportivii noştri sunt în vârf de formă: „Toţi reprezentanţii noştri care vor concura la Lenzerheide sunt încrezători, motivaţi, pregătiţi şi nerăbdători să ruleze pe traseele campionatului mondial”. Printre obiectivele sportivilor români se numără o clasare pe podium la XCO, în proba rezervată concurenţilor de la categoria U23. “Sperăm la o clasare pe podium prin Vlad Dascălu, campionul naţional, care în acest an a câştigat o cursă din cadrul Cupei Mondiale şi a terminat pe locul 6 în clasamentul general”, a mai spus Cristian Losonczi. Acesta speră şi la o comportare cât mai bună şi din partea lui Lucian Logigan, care în aces an a terminat pe locul secund Campionatele Balcanice. În privinţa juniorilor, unicul obiectiv este acumularea de experienţă.

Pentru lotul de DHI, obiectivul competiţiei din Elveţia este acumularea de puncte pentru a permite prezenţa în cursele cupei mondiale din 2019. Totuşi, reprezentanţii noştri se află la debutul într-o competiţie de acest nivel, astfel că experienţa de la Lenzerheide va fi un real câştig pentru ei.

FOTO: Matei Moisil

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.