Veste importantă pentru șoferi! Alternativă la DN 17C: drumul de la Bistrița la Tărpiu, prin zona Leoni, va fi modernizat cu fonduri europene

Veste bună la început de an pentru șoferii care au de străbătut drumul de la Bistrița la Tărpiu și nu numai. Pentru a oferi o alternativă la DN 17C, tronsonul care pornește de la limita cadastrală a municipiului Bistrița direct spre localitatea Tărpiu – porțiune a DJ 173B – va fi modernizat cu ajutorul fondurilor europene. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

”Deci vorbim de drumul care merge pe la Leoni, acolo unde se termină cadastralul municipiului Bistrița. Am văzut că și Primăria Bistrița a licitat deja acest drum (n.r. – strada Tărpiului) și va intra și el în modernizare în acest an. Noi continuăm de la limita cadastralului municipiului Bistrița și el va merge până în Tărpiu și de acolo va face legătura cu Cepari în dreapta și în stânga cu Mintiu, Nimigea de Jos. De asemenea, pe lângă mașinile care transportă deșeuri și care vor avea scurtat drumul și vor ieși din oraș direct spre Tărpiu, se vor scurta legăturile și cu zona Nimigea și, totodată, va fi o altă variantă, paralelă cu Dealul Dumitrei, pentru cei care vor să meargă spre Năsăud sau în alte direcții în acea zonă” a declarat Emil Radu Moldovan, într-o emisiune a unui postul local de televiziune.

Astfel, tronsonul din DJ 173B, de la Bistrița la Tărpiu va fi modernizat după ce administrația județeană a reușit să acceseze fonduri europene pentru acest proiect.

O porțiune din DJ 173B, tronsonul km 0+000 – 2+125 se regăseşte în intravilanul municipiului Bistriţa și are caracter de stradă, aflându-se în administrarea Primăriei Bistriţa. Președintele CJ B-N, Emil Radu Moldovan, a făcut referire la tronsonul 2+125 – 12+150 între Bistriţa şi Tărpiu.

Starea actuală a drumului este necorespunzătoare desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului rutier, întrucât sistemul rutier este parţial pietruit și parţial din pământ şi se află într-o stare avansată de degradare din cauza faptului că în zonă nu există un sistem de scurgere a apelor pluviale. În plus, nu este asigurată lăţimea standard a părţii carosabile, are curbe neamenajate, care în unele zone sunt chiar fără vizibilitate.

Potrivit documentațiilor aprobate de Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, valoarea lucrărilor este estimată la 23,5 milioane de lei (5,3 milioane de euro), iar durata de realizare a investiţiei este de 48 de luni.

DJ 173B are o lungime totală de  28.35 km și are originea (km 0+000) în DN 17 C, în municipiul Bistriţa. Acest drum străbate localităţile Tărpiu –  Mintiu – Nimigea de Jos și se intersectează cu DJ 172.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.