Un bărbat și-a pierdut viața și alte 5 persoane au ajuns la spital, după ce un incendiu a izbucnit, marți dimineața, într-un bloc situat pe strada Alexandru Odobescu din municipiul Bistrița. 

 

Incendiul a izbucnit într-un apartament situat la etajul al doilea al blocului de pe strada Alexandru Odobescu. La fața locului au intervenit mai multe echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Bistrița, care au acționat rapid pentru stingerea focului și limitarea pagubelor.

„Concomitent cu acțiunele de localizare și lichidare a focarelor, toate persoanele au fost evacuate din bloc. Aproximativ 20 de persoane au fost evacuate de către pompierii militari, restul au ieșit singure din locuințe”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În momentul în care pompierii au putut intra în apartamentul de la care a izbucnit incendiul, aceștia au găsit un bărbat în stop cardio-respirator. Acestuia i s-a aplicat protocolul de resuscitare, însă organismul său nu a răspuns manevrelor, astfel că a fost declarat decesul la fața locului. Bărbatul avea 90 de ani.

Mai multe persoane care au suferit  intoxicații cu fum sau atacuri de panică, au primit îngrijiri la locul intervenției. Cinci persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru îngrijiri medicale de specialitate. Printre persoanele care au ajuns la spital se numără și o femeie și copilașul acesteia de doar 1 an și 8 luni.

În urma cercetărilor efectuate după finalizarea intervenției, incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.