(VIDEO) Nu au fost lăsați să protesteze! Mai mulți bistrițeni, alungați de jandarmi

Mai mulți bistrițeni care s-au întâlnit în piațeta din fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud să susțină independența justiției au fost alungați de jandarmi, din cauză că nu au avut autorizație pentru protest.

 

După ce parte dintre magistrații din România și-au arătat nemulțumirile față de OUG 7/2019 care modifică printre altele legea privind statutul procurorilor și judecătorilor, în țară au început protestele în marile orașe. Alături de acestea a vrut să se alăture și Bistrița, unde circa 20 de persoane au venit în Piața Petru Rareș din fața Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

La scurt timp după ce lumea a început să se adune în piațetă, la fața locului au apărut 9 jandarmii, care le-au cerut celor prezenți să se legitimeze și le-au cerut să părăsească zona. Jandarmii și-au motivat intervenția prin faptul că protestul nu a fost autorizat. Intervenția nu a fost una încununată de succes, fiindcă după mai multe minute bune de discutat în contradictoriu cu bistrițenii prezenți în piațetă, jandarmii au făcut „un pas înapoi” și au supravegheat grupul de la distanță.

 

Dialogul a decurs așa cum se poate observa în materialul video de mai jos.

Later edit: am făcut toți cheta și le-am dus ceai cald jandarmilor

Publicată de Mihai Lucian Balan pe Duminică, 24 februarie 2019

Sursa video: Facebook Mihai Lucian Bălan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.