Peste 4.000 de copii săraci din Bistrița-Năsăud au primit ghiozdane și rechizite

Peste 4.200 de preșcolari și elevi din județul Bistrița-Năsăud au primit zilele trecute ghiozdane și rechizite prin proiectul derulat de Ministerul Educației Naționale „Rechizite pentru preşcolari şi elevi –  Şanse egale la educaţie”,  proiect derulat prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate.

 

Proiectul are drept obiectiv prevenirea abandonului şcolar şi a părăsirii timpurii a şcolii și încearcă să faciliteze accesul și participarea la învățământul obligatoriu al elevilor și preșcolarilor proveniți din familiile cele mai defavorizate.

Potrivit inspectorului școlar Zoltan Deak, prin intermediul acestui proiect se asigură materiale şcolare în mod complementar schemei naționale.

Aceiaşi copii care beneficiază de programele naţionale de rechizite şcolare sau de programul național de tichete sociale, la preşcolari, beneficiază suplimentar de aceste materiale. La noi în judeţ, Inspectoratul Şcolar a distribuit zilele trecute materiale pentru 4.212 beneficiari – 4012 ghiozdane au fost distribuite elevilor din clasele II-VIII şi 410 pachete de rechizite pentru preşcolarii din Bistrița-Năsăud. Copiii care au aplicat la programele naţionale primesc suplimentar şi aceste pachete„, a precizat Zoltan Deak.

Potrivit acestuia, la grădiniță tichete sociale în valoare de 50 de lei primesc acei copii care sunt atrași sau readuși în grădiniță pentru a-și continua studiile și care provin din familii cu venituri foarte mici, respectiv cu un venit mediu pe membru de familie de până în 50% din salariul mediu pe economie.

Ghiozdanele și rechizitele primite prin acest program au fost distribuite acelorași copii care au primit la început de an școlar rechizite prin programele naționale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.