Din această noapte, începând cu ora 23:00, Bistrița-Năsăud alături de 30 de județe plus Capitala intră sub atenționare de cod galben de ninsori. Avertizarea este valabilă până pe 16 decembrie la ora 18:00, informează Administrația Națională de Meteorologie.

Județele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Sălaj, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și Bucureștiul intră sub atenționare de cod galben de ninsori în intervalul 14 Dec. ora 23:00 – 16 Dec ora 18:00.
Potrivit ANM, în intervalul menționat, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, vestul și sudul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. Occidentali și de Curbură vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare și se va depune strat consistent de zăpadă. Local se vor cumula 25…30 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 60 km/h, dar și în regiunile sudice și sud-vestice, cu viteze, în general, de 45…50 km/h.