După ce președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Răzvan Vulcănescu, a anunțat că nu a luat în calcul să își dea demisia, premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Bistrița, că acesta trebuie să înțeleagă că nu este un lucru opțional și că oricum va fi demis. 

”Domnul Vulcănescu trebuie să înțeleagă că acest lucru nu este opțional. Este un lucru obligatoriu! Dacă dumnealui nu își va da demisia, îl voi demite, îi voi cere doamnei ministru, că așa se procedează, să îl demită. Îl vom demite noi și vom numi pe altcineva. Deci nu este un lucru despre care am întrebat. Am spus că trebuie să își dea demisia și acest lucru îl va face”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, într-o conferință de presă susținută la Bistrița.

Întrebată dacă s-a gândit deja la altcineva pentru postul de președinte al CNAS, Viorica Dăncilă a afirmat că nu are încă un nume.

Nu am vorbit încă de persoane, dar este important ca să avem la conducerea CNAS o persoană care poate să răspundă tuturor provocărilor din sistem, despre care știu că nu sunt provocări ușoare, dar și o persoană care să își aleagă cu grijă purtătorul de cuvânt pentru că eu nu o să accept niciodată ca cineva să jignească cetățenii Românie”, a spus premierul, la Bistrița.

Declarațiile premierului au apărut în contextul în care sistemul informatic privind cardul de sănătate nu funcţionează de 19 zile.

Referitor la acest subiect, și ministrul Sorina Pintea a precizat, la Bistrița, că a primit un raport al CNAS cu privire la sistemul informatic al cardului de sănătate, urmând să îl analizeze și săptămâna viitoare va lua o decizie în acest sens.

Remintim că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea, să-i demită pe preşedintele CNAS, Răzvan Vulcănescu, pentru defecţiunea din sistemul informatic al Casei, şi pe purtătorul de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, pentru declaraţiile făcute într-un interviu în care a afirmat că ”oamenii mor oricum, și cu, şi fără sistem”.