A început Tabăra Națională de Robotică la Beclean! Trei sute de tineri din întreaga țară își vor pune cunoștințele în practică

Tabăra Națională de Robotică, a debutat luni, la Beclean, la care participă 130 de tineri pasionați de robotică din întreaga țară. Aceștia vor rămâne la Beclean până pe 8 iulie, urmând ca în perioada 2 -8 august 2018 să participe alți 170 de tineri, înscriși în seria a doua. Tabăra Națională de Robotică este găzduită de Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean,  „în inima echipei și familiei Esentza Robotics”. 

 

„Nouă ne place să spunem că în Anul Centenarului am reușit să aducem toate echipele de robotică ale țării, chiar în inima ei, în Inima României, în Transilvania. Fiecare echipă a fost primită de un voluntar, care a avut grijă ca fiecare participant să simtă că a ajuns într-un loc plin de căldură și liniște, unde pot învăța niște lucruri importante, într-un mod inedit, și folositoare pentru viitorul roboticii pe care il reprezintă. Deschiderea oficială a taberei s-a desfășurat în Parcul Central al orașului. Am ajuns acolo printr-un marș sincronizat pornit din campusul școlii, în care fiecare echipă a îmbrăcat tricoul personalizat al acesteia și a dat dovadă de unitate, seriozitate și unicitate. (…) A fost un început de succes și mâine dăm startul unei noi încercări”, au scris pe Facebook cei de la Esentza Robotics.

Sub cupola roboticii, ca parte a educaţiei STEM, elevii au ocazia să facă trecerea de la teorie la practică, prin punerea în aplicare a cunoştinţelor din mai multe domenii: ştiinţă, tehnologie, inginerie și matematică.

„Esentza Robotics” – echipa Colegiului Național „Petru Rareş” Beclean, gazda întregii manifestări, a participat la două ediţii ale FIRST Tech Challenge România, cea mai importantă competiţie de profil din România, de unde s-a întors cu rezultate notabile: participarea în finala de anul trecut și premiul pentru inovație, anul acesta.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.