Accident grav la Mănăstirea Parva din județul Bistrița-Năsăud, unde un bărbat a căzut de la circa 3 metri înălțime. Ar fi vorba despre un călgăr care ar fi urcat în clopotnița bisericii pentru a face niște reparații.

 

La locul accidentului au intervenit un echipaj SAJ BN și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD.

Potrivit SAJ Bistrița-Năsăud, a fost solicitat în sprijin elicopterul SMURD de la baza aeriană Jibou.

Victima este inconștientă, cu respirație.

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, victima ar fi un călugăr în vârstă de aproximativ 30 de ani, care ar fi urcat în clopotnița bisericii mănăstirii, pentru a face niște reparații

UPDATE:

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat pacientul în vârstă de aproximativ 33 de la echipajul SAJ BN, ajuns primul la locul solicitării.

Victima prezenta un traumatism cranian sever prin cădere de la înălțime, era în coma profunda. A fost stabilizat de echipajele medicale și predat elicopterului SMURD de la Baza Aeromedicala Jibou.

Echipajul aerian l-a transportat la o clinica de specialitate din  municipiul Cluj-Napoca”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

UPDATE 2:

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care, în acestă după-masă, în localitatea Rebra, un bărbat s-a accidentat.

„Conform primelor date, bărbatul în vârstă de 33 de ani, din Rebra, călugăr, în timp ce efectua lucrări la o clopotniță, în incinta mănăstirii din localitate, a căzut de la înălțime. Acesta a fost preluat de un elicopter SMURD și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În cauză a fost sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru efectuarea de verificări de specialitate”, a transmis Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud