Încă un caz de gripă a fost confirmat la o pacientă internată la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița. Este a cincea persoană care ajunge internată în unitatea medicală din Bistrița, totdată fiind înregistrate trei decese din cauza acestei boli.

 

Al cincilea caz de gripă confirmat, care a necesitat internarea în SJU Bistrița, este o femeie în vârstă de 83 ani, din localitatea Mititei, comuna Nimigea.

Femeia s-a prezentat inițial la Unitatea de Primiri Urgențe și a fost internată la Secția Antestezie-Terapie Intensivă, fiind diagnosticată la internare cu: Stare septică, Bronhopneumonie acută, Infecție a tractului urinar, Encefalopatie metabolică, Lacunarism cerebral, Demență mixtă, Insuficiență Renală Cronică.

Întrucât medicii au ridicat suspiciunea de gripă, în data de 21 februarie, pacientei i-au fost recoltate probe biologice, care au fost transmise Spitalului de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unitate care a confirmat în aceeași zi diagnosticul de Gripă tip A.

Pacienta a fost transferată astăzi la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița.

 

Până acum, în SJU Bistrița, patru pacienți au fost internați cu gripă, trei dintre aceștia decedând. Cel de-al patrulea caz, un bărbat din orașul Năsăud, este încă în spital, însă starea sa este stabilă, fiind detubat în acest moment.