Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la incidentul feroviar de la Domnești, județul Bistrița-Năsăud

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul feroviar de la Domneşti, judeţul Bistriţa-Năsăud, care a avut loc în urmă cu circa o lună și jumătate. Este pentru a doua oară în această lună când instituția vizează cazuri petrecute recent în Bistrița-Năsăud.

 

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în legătură cu incidentul feroviar de la Domneşti, judeţul Bistriţa-Năsăud și vizează posibila încălcare a art. 52 din Constituţia României privind dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Sesizarea din oficiu vine ca urmare a unui articol publicat în mass-media locală și în care se relata faptul că singurul mod de lucru practicat, post eveniment, sunt cârpelile.

În tren nu se aflau persoane, cu excepţia mecanicului conductor, şi se deplasa pe ruta Satu-Mare – Braşov. În acest context, se specifica faptul că trenul a deraiat din cauza unor şuruburi care fixează şinele de cale ferată, acestea având o vechime de peste 35 de ani. Două trenuri regio care circulau pe ruta respectivă au fost anulate, iar un altul a fost deviat pe o rută alternativă. După intervenţia specialiştilor ajutaţi de pompierii militari care au venit în sprijin cu utilajele de descarcerare, automotorul a fost repus pe şine.

Interesant este faptul că echipa de intervenţie a CFR s-a prezentat la faţa locului pentru a repara defecţiunea doar a doua zi, luni, moment în care au „cârpit” situaţia prin strângerea mai bine a şuruburilor în cauză, acest lucru fiind făcut strict în zona incidentului. În articol se preciza faptul că au mai fost relatate cazuri asemănătoare, susţinute de materiale video, în care erau filmate şuruburi lipsă sau slăbite în apropiere de Ilva Mică, situaţie rămasă fără ecouri din partea celor îndreptăţiţi să remedieze situaţia„, mai precizează purtătorul de cuvânt al Avocatului Poporului, Marius Vârtosu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.