Un bărbat din Bistrița Bîrgăului a fost reținut , luni, de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, după ce, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi, l-a lovit pe un tânăr din aceeași localitate cu un cuțit. Bărbatul este acuzat de tentativă de omor și riscă să ajungă după gratii pentru următoarele 30 de zile.

 

Polițiștii au fost sesizați luni, că în localitatea Bistrița-Bîrgăului un tânăr în vârstă de 25 de ani a fost agresat. Întrucât în cauză este vorba despre o tentativă de omor, tânărul suferind leziuni care i-ar fi putut pune viața în pericol, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud au preluat dosarul, ancheta fiind derulată sub coordonarea acestora.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud, s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 12 august, pe fondul consumului de alcool și a unor neînțelegeri mai vechi, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Bistrița Bârgăului, l-ar fi agresat fizic pe tânărul de 25 de ani, lovindu-l cu un obiect ascuțit, cauzându-i astfel cel puțin o leziune traumatică gravă„, a transmis Virginia Pîrlea, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Drept urmare, bărbatul de 35 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă.