Bistrițean, arestat pentru trafic de droguri de DIICOT Vrancea! Partenera de „afaceri”, sub control judiciar

Un tânăr din județul Bistrița-Năsăud a fost arestat preventiv de procurorii DIICOT Vrancea, pentru trafic și consum ilicit de droguri și introducere în țară de droguri de risc. Pe mâna procurorilor a intrat și partenera de „afaceri” a acestuia, tot bistrițeancă, care a fost pusă sub control judiciar. 

 

Potrivit DIICOT, un tânăr de 26 de ani și o tânără de 18 ani, ambii din Bistrița,  primeau coletele cu droguri din Spania, printr-o firmă de curierat. Din afacerea pe care au început-o încă de anul trecut, aceștia s-au ales cu mii de euro.

Numai în luna august, bistrițeanul de 26 de ani a vândut droguri de pe urma cărora a încasat 7.000 de euro. Suma de bani obținută a fost expediată, tot prin intermediul unui colet poștal, înapoi în Spania, pentru a stocul de substanțe interzise. Spre ghinionul lor, coletul a fost interceptat de polițiști, pe teritoriul județului Hunedoara.

În cursul lunii august 2018, inculpatul a  achiziționat din Spania aproximativ 3 kg de cannabis, pe care le-a  introdus fără drept în România printr-o firmă de curierat.

Drogurile au fost comercializate către diferite persoane contra sumei de 7.000 de euro, bani pe care i-a expediat ulterior în Spania, disimulați într-un colet poștal, pentru achiziționarea unei noi cantități.

 Ulterior, coletul a fost ridicat de către organele de urmărire penală, pe raza județului Hunedoara„, precizează procurorii DIICOT.

Joi, locuințele celor doi bistrițeni au fost percheziționate de anchetatori.

În urma perchezițiilor au fost ridicată cantitatea de aproximativ 100 de grame cannabis, 10 grame de hașiș și 400 de euro„, precizează procurorii DIICOT.

 

Conform sursei citate, tânărul de 26 de ani a fost reținut pentru 24 de ore și ulterior a fost arestat preventiv. Tânăra de 18 ani a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.