Bistrițean, arestat preventiv pentru infracțiuni silvice și rutiere! Este vizat și un pădurar

Un bărbat din Bistrița-Năsăud a fost arestat preventiv pentru 30 de zile după ce polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița au descoperit că acesta a tăiat ilegal arbori din pădure și, în plus, a condus  autovehicule, mai bine de trei luni, fără a avea permis . Infracțiunile silvice ar fi fost comise de bărbat în complicitate cu un pădurar, care este și el anchetat de procurorii de la parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița.

 

 

Un tânăr în vârstă de 32 de ani din Lunca Ilvei, județul Bistrița-Năsăud,  a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru complicitate la infracțiunile de tăiere fără drept de arbori și delapidare, precum și pentru infracțiuni la regimul rutier.

„Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că, în perioada 13-14 iunie a.c., acesta ar fi folosit un utilaj pe care îl deținea pentru a-l ajuta pe un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Tihuța Colibița să taie ilegal 10 arbori, în valoare de 8.005 lei. Totodată,  și-a însușit cantitatea de 4,62 mc de material lemnos, în valoare de 794 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Bistrița-Năsăud.

Drept urmare, cercetările au fost extinse, polițiștii și inspectorii Gărzii Forestiere Bistrița-Năsăud controlând două depozite administrate de către bărbatul de 32 de ani, unde au descoperit alt material lemnos fără documente de proveniență legală.

„A fost confiscată cantitatea totală de 231,11 mc în valoare de 143.556 lei fără proveniență legală. De asemenea, polițiștii au dispus confiscarea unei autoutilitare, în valoare aproximativă de 40.000 lei”, se precizează în documentul citat.

Mergând pe fir, polițiștii au descoperit că bistrițeanul a condus,  în perioada 20 martie-14 iunie, un vehicul pentru care nu avea permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte, iar în perioada 18-29 iunie a condus, deși avea exercitarea dreptului de a conduce suspendată.

De asemenea, polițiștii și reprezentanții Gărzii Forestiere au efectuat verificări și în fondul forestier gestionat de pădurarul cu care bărbatul de 32 de ani este complice. În urma verificărilor, au fost identificate 22 de cioate provenite din arbori tăiați ilegal, cu un volum de 31,957 mc și o valoare totală de 17.026,34 lei.

Potrivit IPJ Bistria-Năsăud, cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.