Doi bărbați din Bistrița-Năsăud au probleme mari, după ce luna trecută au capturat și ulterior au ținut în captivitate câte un pui de căprioară. Cei doi nu dețineau permis de vânătoare și sunt acum cercetați de polițiști pentru braconaj.

 

Polițiștii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea a două infracțiuni de braconaj, comise luna trecută de doi bărbați din județul Bistrița-Năsăud.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit faptul că un bărbat de 49 de ani din orașul Beclean ar fi capturat din extravilanul localității Măluț un pui de căprioară.

Bărbatul nu deținea permis de vânătoare și nici autorizație de vânătoare pentru specia respectivă la data capturării. Exemplarul de căprioară a fost  predat gestionarului fondului cinegetic„, precizează Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al IPJ Bistrița-Năsăud.

Acesta nu a fost singurul caz, deoarece, tot în cursul lunii trecute, un tânăr în vârstă de 19 ani, din localitatea Căianu Mic ar fi capturat din pădure un pui de căprioară, pe care mai apoi  l-ar fi ținut captivitate într-un țarc amenajat în curtea locuinței lui. Puiul de căprioară urmează a fi predat gestionarului fondului cinegetic.

În ambele cazuri, cercetările sunt continuate de către poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub aspectul infracțiunii de braconaj.