Un bistrițean, dispărut de la domiciliu încă din luna februarie, a fost găsit în Germania, în zona orașului Stuttgart. Deși nu a știut unde a plecat și nu a avut nicio veste timp de jumătate de an, mama acestuia i-a anunțat dispariția abia la finele lunii august. Polițiștii bistrițeni, prin intermediul Biroului SIRENE, l-au depistat rapid, în doar câteva zile.

 

 

În urma activităţilor investigative şi a schimbului de informaţii cu autoritățile din Germania, a fost depistat un bărbat de 37 de ani, din Bistrița, dispărut din februarie 2019, anunță reprezentanții IPJ Bistrița-Năsăud.

La data de 26 august a.c., o femeie din Bistrița s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, unde a sesizat faptul că fiul ei, în vârstă de 37 de ani, a plecat de la domiciliu la sfârșitul lunii februarie 2019 și nu s-a mai întors„, a declarat Crina Sîrb, purtătorul de cuvânt al instituției.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au declanșat căutările, fiind dispusă măsura căutării la nivel național și internațional, întrucât exista posibilitatea să fi plecat la muncă în altă țară.

În urma activităţilor investigative şi a schimbului de informaţii, la data de 1 septembrie 2019, autoritățile din Germania l-au depistat pe bărbat în zona orașului Stuttgart. Mama acestuia a fost înştiinţată despre faptul că fiul ei a fost găsit„, a mai precizat Crina Sîrb.

Pentru găsirea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.