Cinci absolvenți din Bistrița-Năsăud au obținut media 10 la BAC

Cinci absolvenți de clasa a XII-a din județul Bistrița-Năsăud au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an. Doi dintre ei au terminat liceul în mediul rural, iar ceilalți trei provin de la licee din municipiul Bistrița și Beclean.

 

În judeţul Bistrița-Năsăud, potrivit rezultatelor publicate în această dimineaţă de Ministerul Educației, cinci absolvenți de clasa a XII-a au obținut medii de 10.

Doi dintre ei sunt absolvenți ai unui liceu din mediul rural, mai exact Liceul „Radu Petrescu” din Prundu Bârgăului. Este vorba despre Albu Maria și Bugnariu Ana Maria, colege la secția Științele Naturii.

Media 10 au obținut și Coman Corina Mirela de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu” – Bistrița (secția Științe Sociale), Mureșan Eliza Adela de la Colegiul Național „Petru Rareș” din Beclean (secția Matematică-Informatică) și Scurtu Andrada de la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” Bistrița (secția Filologie).

Note mari s-au mai obținut la Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud, cea mai mare medie fiind 9,96,  dar și la Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sîngeorz-Băi, unde cea mai mare medie a fost 9,86.

În această sesiune, în centrele de examinare din Bistrița-Năsăud, au susținut examenul de Bacalaureat 2.116 candidați, dintre care 242 din promoțiile anterioare.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, rata de promovare în județ la examenul de Bacalaureat este de 69,22%, peste media națională de 67,56%.

Astăzi vor putea fi depuse contestațiile, în intervalul orar 12:00 – 16:00. Rezultatele finale vor fi anunțate în data de 9 iulie.

Rezultatele complete la examenul de Bacalaureat, AICI.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.