Cristina Iurișniți: Opriți-vă, ne-ați abramburit de tot! Interesul și binele copiilor trebuie să fie mai presus de orice calcul, orgoliu și interes politic

Deputatul USR Cristina Iurișniți susține că, în județul Bistrița-Năsăud, deși elevii de clasa a VIII-a, care s-au înscris deja la Examenul de Evaluare Națională, nu au primit încă broșura care îi informează în privința locurilor pentru admiterea la liceu. Asta, pentru că broșura de admitere la liceu pentru sesiunea 2019 nu a fost încă tipărită în județul Bistrița-Năsăud.

 

În baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, am solicitat doamnei inspector școlar general Camelia Tabără o informare privind cifrele de școlarizare aprobate pentru anul școlar 2019-2020, în județul Bistrița-Năsăud, defalcat pe unități de învățământ, în condițiile în care broșura de admitere la liceu pentru sesiunea 2019 nu a fost încă tipărită în județul Bistrița-Năsăud, nici până la această data, cu aproape o lună întârziere. Elevii de clasa a VIII- a termină cursurile în această săptămână, iar înscrierea pentru Examenul de Evaluare Națională a avut loc deja, dar din păcate elevii nu au primit încă broșura care îi informează în privința locurilor pentru admiterea la liceu„, spune deputata bistrițeancă.

Potrivit acesteia, broșurile de admitere la liceu pentru acest an ar fi trebuit publicate pe data de 13 mai, conform unui ordin de ministru, și înmânate elevilor din județ.

În alte județe din țară, sau la București spre exemplu, după ce sindicatele și reprezentanții părinților au acuzat-o pe Ecaterina Andronescu că intenționează să acorde peste 45% dintre locuri la școlile profesionale, ministrul s-a răzgândit și a aprobat 15% pentru profesional, din totalul de locuri la liceu și în cele din urmă au apărut și broșurile. Nu același lucru s-a întâmplat și în județul Bistrița-Năsăud unde în lipsa unei poziții clare și asumate de către sindicatele cadrelor didactice și/sau a asociațiilor de părinți, din luna ianuarie a.c. conducerea IȘJ-BN nu s-a putut decide asupra numărului de clase și a profilului acestora, intervenindu-se adesea prin forța deciziei unilaterale și fără o finalitate care să urmărească interesul și opțiunile elevului, absolvent de clasa a VIII-a.

Doar modificări pe hârtie a cifrelor și a numărului de clase, tăierea unor clase sau mutarea diferitelor specializări de la o școală la alta, în funcție probabil de diferite interese, simpatii și atitudinea directorilor. O viziune, fără viziune. Opriți-vă, ne-ați abramburit de tot!

Interesul și binele copiilor trebuie să fie mai presus de orice calcul, orgoliu și interes politic!„, susține Cristina Iurișniți.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.