Cristina Iurișniți: Senatul a votat pentru repatrierea aurului! Inițiativa nu are avizele obligatorii. Se pregătește Dragnea să ne transforme în Venezuela?

USR a votat, luni, în Senat, împotriva inițiativei lui Liviu Dragnea cu privire la repatrierea aurului depozitat de România în străinătate, anunță deputatul Cristina Iurișniți, într-o postare pe Facebook. Totodată, aleasa bistrițeancă se întreabă dacă nu cumva Liviu Dragnea se pregătește să transforme România într-o nouă Venezuela, sau să vândă aurul, la un moment dat, pentru a fi acoperit deficitul bugetar.

 

Deputatul USR Cristina Iurișniți spune că inițiativa lui Liviu Dragnea a fost votată luni de senatori și prevede ca BNR să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate, deși nu deține avizele obligatorii.

Senatul a adoptat azi inițiativa lui Liviu Dragnea care prevede ca Banca Națională a României să repatrieze 91,5% din aurul depozitat de România în străinătate. USR a votat împotrivă.

Inițiativa legislativă nu are avizul BNR și nici al Băncii Centrale Europene, avize obligatorii. (!)„, a scris Cristina Iurișniți.

Potrivit deputatului USR de Bistrița-Năsăud, care îl citează pe transmite liderul senatorilor USR Adrian Wiener, dacă s-ar repatria aurul României „conform ordinului lui Dragnea„, s-ar aduce în țară circa 56 de tone, adică 1,85 miliarde de euro, „fix cât s-a împrumutat Guvernul Dăncilă săptămâna trecută, ca să-și asigure bani pentru cheltuielile curente, cu pensii și salarii„.

Cristina Iurișniți mai arată că orice argumente ar aduce Liviu Dragnea, nu au nicio justificare. Totodată, aceasta se întreabă dacă nu cumva liderul social-democrat pregătește o dictatură precum în Venezuela sau intenționează să vândă aurul pentru a acoperi deficitul bugetar.

Argumentul că „și Germania și-a repatriat rezerva valutară” nu ține, căci Germania și-a repatriat circa 30% din aur, nu 95%. (!) Iar Germania are cea de a 2-a mare rezervă de aur a lumii, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Știți ce state și-au repatriat sau au vrut să-și repatrieze aurul? Turcia și Venezuela. Se pregătește Dragnea să ne transforme în Venezuela? Sau să vindem aurul la un moment dat ca să acoperim deficitul bugetar, cum se discută în Italia?„, a scris deputatul USR de Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.