Un tânăr din Bistrița-Năsăud a fost reținut de polițiști și procurorii DIICOT Bistrița-Năsăud, în urma unor percheziții efectuate la domiciliul său, unde a fost găsită cantitatea de peste un kilogram de substanțe psihoactive. Tânărul va fi dus în fața instanței cu propunere de arestare preventivă. Acesta este deja cercetat pentru trafic de droguri și se afla în arest la domiciliu, însă a continuat să vândă substanțe interzise.

 

 

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Ieri, 21 noiembrie, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Bistrița-Năsăud au efectuat o percheziție la locuința unui tânăr de 26 de ani, bănuit că ar fi deținut substanțe psihoactive, în vederea comercializării. Tânărul era plasat în arest la domiciliu, la o adresă din Bistrița, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri.

În urma percheziției, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, două pungi, care conțineau o substanță albă, cristalină, fiecare de aproximativ 500 de grame, o pungă cu o substanță cristalină, albă, de circa 100 de grame, 17 pliculețe, care conțineau o substanță cristalină, albă, 2 cântare electronice de mare precizie, 3 telefoane mobile și 1.700 de lei. 

Anterior percheziției, în cursul zilei de ieri, polițiștii de la combaterea criminalității organizate au depistat două persoane, care ar fi achiziționat, de la tânărul de 26 de ani, astfel de substanțe. 

Cel în cauză și alte cinci persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, pentru audieri.

În urma probatoriului administrat în cauză, procurorul din cadrul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud a dispus măsura reținerii tânărului, pentru 24 ore. În cursul zilei de astăzi, va fi prezentat magistraților, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile a produce efecte psihoactive.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiștilor Serviciului Criminalistic și Biroului de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.

În cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Bistrița-Năsăud cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Imagine

Imagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud