Încă o persoană din Bistrița-Năsăud a decedat din cauza gripei

Încă o persoană din Bistrița-Năsăud a fost răpusă de gripă, săptămâna aceasta, anunță Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Astfel, numărul bistrițenilor care au decedat după ce s-au îmbolnăvit de gripă a ajuns la 168.

 

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, din județul Bistrita Nasaud, a fost confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, nevaccinat antigripal. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, bărbatul a decedat marți, 5 martie. Acesta nu fusese vaccinat antigripal și avea și alte probleme de sănătate.

În urmă cu două săptămâni, o femeie în vârstă 77 de ani a decedat după ce a fost răpusă de virusul gripal, acesta fiind primul gaz de deces cauzat de gripă înregistrat în județul Bistrița-Năsăud. Femeia a fost internată în spital, însă suferea și de alte afecțiuni, iar gripa a răpus-o. Aceasta nu era vaccinată împotriva gripei.

În săptămâna 25 februarie – 3 martie, în județul Bistrița-Năsăud s-au înregistrat 17 noi cazuri de gripă, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, cele mai multe îmbolnăviri, 9 la număr, fiind în grupa de vârstă 15 – 49 de ani. Din numărul total al cazurilor de gripă, 4 au necesitat internarea în spital.

Tot săptămâna trecută, în județ s-au înregistrat 229 de cazuri noi de viroze, 39 dintre acestea necesitând internarea.

De asemenea, au fost înregistrate și 270 de cazuri noi de pneumonie, 56 de persoane ajungând în spital. Din cauza pneumoniei, o persoană în vârstă de peste 65 de ani a decedat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.