Intervențiile chirurgicale care nu sunt urgențe, SUSPENDATE! Pacienții care nu reprezintă urgențe, EXTERNAȚI

Intervențiile chirurgicale care nu sunt urgente în următoarea perioadă vor fi suspendate, începând de mâine, 24 martie, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică (GCS), iar pacienții care nu reprezintă urgențe vor fi externați. Și spitalele din județul Bistrița-Năsăud vor fi obligate să pună în aplicare acest ordin.

 

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2 (noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private.
Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate. De asemenea, se suspendă consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private„, arată GCS.

În acest context, în termen de 48 de ore, de la intrarea în vigoare a ordinului, toți pacienții care nu reprezintă urgențe și care nu necesită obligatoriu acordarea îngrijirilor medicale în spital vor fi externați.
Conducerile spitalelor pot decide reorganizarea programului și a permanenței personalului, prin introducerea activității medicale în regim de ture și gărzi, fără afectarea salarizării personalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.