Ionuț Simionca: Avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei

Deputatul Ionuț Simionca, vicepreședinte al PMP și președinte al organizației județene PMP Bistrița-Năsăud, anunță începerea campaniei de strângere de semnături pentru europarlamentare la corturile PMP amplasate în mai multe puncte importante din municipiul Bistrița. Alesul bistrițean spune că lista PMP pentru alegerile europarlamentare va fi deschisă de președintele partidului, Traian Băsescu.

 

Pentru români, miza alegerilor europarlamentare din 26 mai este aceea de a trimite în Parlamentul European oameni conștienți că, dincolo de obligația de a servi interesele Uniunii Europene, au datoria să servească interesele României. Am convingerea, dacă ar fi să parafrazez o expresie din fotbal, că PMP va fi surpriza etapei în situația în care lista noastră de candidați va fi deschisă de președintele Traian Băsescu. Nu există un alt potențial candidat care să cunoască mai bine mecanismele de funcționare a Uniunii Europene și, în același timp, să cunoască și să susțină mai bine interesele strategice ale românilor și României decât Traian Băsescu”, a declarat parlamentarul bistrițean.

Conform lui Ionuț Simionca, la alegerile europarlamentare din acest an, PMP candidează sub sloganul „Uniți în Europa”.

„Acest slogan încorporează trei direcții majore de acțiune: proiectul Statelor Unite ale Europei, care presupune accelerarea integrării europene; susținerea celor 3,5 milioane de români plecați la muncă în state din Uniunea Europeană; și, nu în ultimul rând, împlinirea dezideratului de reîntregire a țării, prin unirea cu R. Moldova”, explică deputatul PMP de Bistrița-Năsăud.

Deputatul Simionca a mai subliniat că pentru a avea prosperitate este nevoie de o Europă integrată care să tindă către Statele Unite ale Europei, pe modelul SUA.

Dacă vrem, ca cetățeni europeni, să trăim mai bine, să ne menținem prosperitatea, avem nevoie de o Europă cât mai integrată, care să tindă către Statele Unite ale Europei. Modelul pe care îl avem în vedere este cel al Statelor Unite ale Americii. Nu putem discuta despre accelerarea integrării europene fără să gândim la salarii apropiate în Germania cu cele din România, la pensii din România apropiate de cele din Germania. Dar acest lucru nu se poate realiza fără ca marile economii ale Uniunii Europene să plătească acest cost. Avem nevoie de români care să spună cu voce tare la Bruxelles că asta e direcția, ăsta e viitorul și să ceară popoarelor Uniunii Europene să accepte proiectul Statelor Unite ale Europei – ca soluție de garantare a prosperității lor, ca soluție de a face față concurenței generate de procesul de globalizare„, a conchis parlamentarul bistrițean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.