Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, s-a arătat mulțumită de faptul că autoritățile județene din Bistrița-Năsăud au reușit să soluționeze situația privind amenajarea unei noi celule pentru depozitarea gunoiului la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Tărpiu. Însă acum, ministrul spune că operatorii de salubrizare Supercom și Vitalia vor trebui ”să lucreze la maxim”, astfel încât noua celulă să fie gata în scurt timp.   

Mi-a fost prezentată situaţia de la Tărpiu şi trebuie să-l felicităm pe domnul vicepreşedinte Ţintean că nu a abdicat de la ideea că problema trebuie să intre în legalitate, că trebuie să rezolvăm această problemă şi uitaţi-vă că după aproximativ un an şi opt luni, lucrurile au intrat în normalitate şi în legalitate. Asta a însemnat o muncă titanică şi o recuperare a întârzierilor acestui program pe fonduri europene. De multe ori, îmi pare rău că trebuie să o spun, dar ne pierdem timpul pentru a repara lucruri făcute prost de către cei care nu au ştiut în primul rând să respecte legea şi în al doilea rând, să citească legea. În acelați timp m-am bucurat că s-a început de aproape o lună şi lucrul la Celula numărul 2, un lucru extrem de benefic. Dacă lucrurile erau normale acum un an și opt luni, celula doi era gata astăzi”, a declarat ministrul Grațiela Gavrilescu.

La întâlnirea pe care ministrul a avut-o cu reprezentanții autorităților județene au fost prezenți inclusiv operatorii de salubrizare – Supercom și Vitalia – care, potrivit ministrului, vor trebui să se mobilizeze în perioada următoare.

Vor trebui să se mobilizeze la maxim, astfel încât să punem în funcţiune Celula 2, iar sistemul de colectare selectivă a deşeurilor în județul Bistriţa-Năsăud să fie competitiv. Poate că este unul dintre județele care a avut cea mai mare dorință de a implementa acest sistem de colectare selectivă”, a mai spus ministrul.

Situația de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Tărpiu a fost prezentată de vicepreședințele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Ioan Țintean, subiect prezentat de Realitatea de Bistrița AICI.