Patru bistrițeni, trimiși în judecată pentru deținere ilegală de arme! Doi sunt acuzați și de braconaj

Patru bărbați din Bistrița-Năsăud au fost trimiși în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Doi dintre ei sunt acuzați și de braconaj, pentru că au împușcat, fără să aibă autorizație, un cerb.

 

Niciunul din cei patru bistrițeni nu aveau dreptul să dețină și să folosească arme, însă asta nu i-a oprit să desfășoare activități nelegale. Au fost descoperiți de oamenii legii, iar acum sunt trimiși în judecată.

Doi dintre inculpați, pe lângă faptul că nu au respectat legea în ceea ce privește regimul armelor și munițiilor, au mers la vânătoare fără să aibă autorizație. În luna februarie a acestui an, aceștia au împușcat un cerb, dar au fost descoperiți de oamenii legii pe când îl transportau spre casă.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, este vorba despre Hrișcă Vasile Petru și Doboș Grigore Aurel. Primul este acuzat de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și transportul vânatului dobândit prin împușcare.

„În cursul anului 2017, a deținut la locuința sa cartușe pentru armă letală de vânătoare, iar în luna februarie 2018, a transportat cu ajutorul unui atelaj, un exemplar din specia cerb, dobândit prin braconaj”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Procurorii aduc acuzații similare și lui Doboș Grigore Aurel, care a fost trimis în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de braconaj, uz de armă fără drept și transportul vânatului dobândit prin împușcare.

„În cursul lunii februarie 2018, a folosit o armă de vânătoare cu glonț, supusă regimului autorizării, efectuând activități de braconaj și transport a vânatului cu ajutorul unui atelaj”, precizează sursa citată.

 

Pentru contrabandă calificată, nerespectarea armelor și munițiilor și uz de armă fără drept, a fost trimis în judecată și Doboș Ionel Nicușor. Potrivit procurorilor, în anul 2016, bărbatul a introdus în țară o armă de vânătoare, pe care a deținut-o ilegal până când l-au prins polițiștii. Potrivit procurorilor, Doboș ar fi folosit arma trăgând focuri în apropierea casei sale.

În judecată a fost trimis și Buta Ionel Ovidiu, care este acuzat de participație improprie la infracțiunea de contrabandă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă fără drept. Potrivit procurorilor, tot în 2016, bărbatul a introdus în țară, prin intermediul altei persoane, o armă cu aer comprimat, neletală, pe care a deținut-o nelegal până când a fost descoperit de oamenii legii. Potrivit procurorilor, Buta Ionel Ovidiu ar fi folosit arma, trăgând focuri într-o țintă improvizată.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.