Robert Sighiartău: Noul Cod Penal, o invitație la furt și abuz în serviciu

Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău, a reacționat pe Facebook, după ce modificările aduse la Codul Penal au primit undă verde, miercuri, în Camera Deputaților. Potrivit acestuia, legea a fost mutilată de majoritatea PSD-ALDE, care este preocupată de salvarea infractorilor. 

Robert Sighiartău, secretarul general al PNL și deputat de Bistrița-Năsăud susține că „niciodată în istoria post-decembristă a României un regim n-a fost atât de brutal, de evident, mai preocupat de salvarea infractorilor și mai indiferent față de viețile românilor, cum este acum regimul Dragnea!”.
În opinia acestuia, atunci când însă este vorba despre problemele grave existente în celelalte domenii care au impact direct asupra cetățenilor, cei aflați la conducerea țării sunt indiferenți.
„Când e vorba să rezolve problemele grave din sistemul sanitar că să salveze vieți ale românilor care mor cu zile, sunt cât se poate de indiferenți, bâlbâiți și incompetenți.

Când e vorba să asigure stocuri de vaccinuri și medicamente vitale pentru cei suferinzi, sunt lenți și uituci. Viețile pierdute din cauza indiferenței, a neglijenței și incompetenței cu care tratează sistemul sanitar sunt niște cifre seci pentru ei.

Când e vorba să construiască măcar câțiva kilometri de autostradă, devin brusc amnezici, acționează cu viteza melcului și se întrec în declarații voit stupide.

Doar când a fost să-l salveze pe Dragnea s-au mobilizat exemplar și au mutilat fulgerător Codul Penal. Aici au fost cât se poate de prompți, rapizi, eficienți”, comentează pe Facebook, Robert Sighiartău.

În opinia secretarului general al PNL, „dincolo de cazul particular al lui Dragnea, prin câteva modificări scandaloase aduse Codului Penal majoritatea PSD-ALDE arată că guvernează pentru infractori, nu pentru românii cinstiți. Regimul Dragnea a devenit pe față Regimul protecției infractorilor”.

„Noul Cod Penal e o invitație la furt și abuz în serviciu. E o dedicație pentru infractorii din administrația publică din România.

Senatorii PSD-ALDE cu sprijinul UDMR au trecut toate modificările care au ca scop albirea infractorilor. Adică nu mai trebuie să slujim interesul public, dar putem să acționăm în interesul unui public, al unui grup de interese cu un comportament și un șef din lumea a patra.

Este inacceptabil să scoți din sertar, înainte de ședință, toate măsurile care îi apără pe infractori. Despre ce dezbatere vorbim, când această majoritatea toxică nu mai ține cont de nimic?”, a mai scris Robert Sighiartău, pe Facebook.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.