Pirații din transporturi, ochiți de polițiștii bistrițeni! Peste 200 de mașini, confiscate

Peste 240 de autovehicule au fost depistate de polițiștii bistrițeni, în primele patru zile ale lunii august, efectuând transporturi ilegale de persoane, contra-cost. În aceste zile, oamenii legii au verificat peste 21.000 de autovehicule și 13 societăți comerciale și au aplicat peste 4.000 de amenzi. Totodată au fost reținute 21 de permise de conducere, iar peste 220 de certificate de înmatriculare au fost retrase.

 

 

În perioada 1 – 4 august 2019, în cadrul acțiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, polițiștii din Bistrița-Năsăud au depistat pe raza județului 244 de autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, fiind dispuse 201 imobilizări de autovehicule folosite de „pirați”.

Polițiștii au controlat 21.291 de autovehicule și 13 societăți comerciale, fiind constatate 123 de infracțiuni – 6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere și 37 alte feluri, transmite IPJ Bistrița-Năsăud

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 conform normelor legale privind circulația pe drumurile publice, 371 pentru încălcări ale legii privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, 106 pentru neresepctarea normelor legale privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto, iar 2.400 de sancțiuni contravenționale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reținute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare.

În activități, alături de polițiști rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi, au fost angrenați și specialiști ai Registrului Auto Român și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

La nivel naţional, acţiunile pentru combaterea ilegalităților din domeniu continuă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.