Programul Rabla electrocasnice va fi extins pentru instituții și primării! Noutăți pentru persoanele fizice

Programul Rabla electrocasnice va fi extins şi pentru instituţiile publice şi primării, având în vedere cantitatea mare de deşeuri electrice generate de acestea, a anunțat ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, luni, într-o conferința de presă susținută la Bistrița. În ceea ce privește programul pentru persoanele fizice, acesta va fi extins și pentru televizoare şi pentru maşini de spălat vase.

 

Vrem să extindem acest proiect Rabla pentru electrocasnice şi pentru instituţiile statului, deci publice, şi pentru primării şi pentru alte instituţii, pentru că am constatat, din propria instituţie pe care o coordonez şi o conduc, că am reuşit să scot peste 11.000 kilograme de DEE-uri din subsolul Ministerului Mediului. Acolo, calculatoare de nu ştiu câte zeci de ani, televizoare, tot felul de carcase ş.a.m.d. Deci peste tot există astfel de deşeuri şi doresc ca în felul acesta să ajutăm autorităţile locale, instituţiile statului să îşi cumpere echipamente noi, care nu consumă energie multă, care ocupă spaţiu puţin, care sunt şi din punct de vedere estetic plăcute ochiului, deci din toate punctele de vedere să avem câştig, începând de la mediu până la plăcere„, a declarat Grațiela Gavrilescu.

Ministrul Mediului a precizat că încă se lucrează la elaborarea ghidului de finanţare pentru instituţiile publice. Grațiela Gavrilescu a mai subliniat că urmează să fie lansat ghidul pentru persoanele fizice.

Întâi lansăm ghidul pentru persoane fizice pentru electrocasnice, iar anul acesta am dublat suma față de bugetul anului trecut, când așa cum se știe, în trei zile s-au folosit toți banii„, a afirmat ministrul Mediului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.