Scandal în PNL Bistrița-Năsăud! Organizația municipală, certată de secretarul general Vasile Silași

Scandal în PNL Bistrița-Năsăud, după ce conducerea organizației municipale a anunțat că demarează procedurile interne de selecție a liberalilor care vor să candideze pentru funcția de primar al municipiului Bistrița la alegerile din 2020, fiind anunțate doar patru nume. Se pare că decizia celor de la municipiu a fost luată fără consultarea conducerii județene a partidului. Într-o postare pe Facebook, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, Vasile Silași, îi atenționează pe cei din PNL Bistrița că riscă să repete gafele din 2016.

 

Marți, în timp ce Ioan Turc susținea o conferință de presă, Biroul Politic Municipal al PNL Bistrița a făcut publică lista liberalilor care își doresc să intre în cursa electorală din 2020 pentru funcția de primar al municipiului. Mai întâi însă, aceștia trebuie să treacă de procedura de selecție internă, care însă nu a fost încă discutată și aprobată de conducerea județeană.

De altfel, zilele trecute, liderul Ludovic Orban anunța că abia pe 4 august  Consiliul Național al PNL va aproba procedura de desemnare a candidaților pentru municipiile reședință de județ.

 

Vasile Silași, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud, a luat poziție față de colegii săi din organizația municipală și i-a criticat fiindcă nu au respectat ierarhia din partid. Potrivit unei postări de pe contul său de socializare de Facebook, cea mai mare organizație liberală din județ, PNL Bistrița, și-a dat „cu stângul în dreptul”. Totodată, Silași le reamintește liberalilor de la municipiu și de bâlbele de la alegerile locale din 2016, care au avut drept rezultat un eșec răsunător.

Minutul și conferința de presă! Stimaţii mei colegi din PNL Bistriţa, cea mai mare organizatie din partidul nostru, au reuşit într-o zi de marţi să-şi dea cu stângul în dreptul. În timp ce preşedintele partidului luptă de unul singur cu primarul PSD al Bistriţei, veselii mei colegi, care, în vremuri de tristă amintire, au pus umărul din USL la construcţiile monstruoase ale partidului de guvernământ, trimiteau «scrisorele» către presă cum că sunt deja «4 pentru Bistriţa». Ce-i drept, au fost cândva chiar «10 pentru Bistriţa», dar nu a mai rămas niciunul. La ceas de seară, l-au adus pe al 11-lea să le spele ruşinea, dar şi el a plecat pentru o piesă mai bună.

Comedia s-a făcut tragedie când marea cursă pentru o candidatură a fost câştigată de al 12-lea. Dar cui i-a folosit? Îi «felicit» pe această cale pe colegii mei că au readus comedia în viaţa politică locală, destul de tristă, de altfel„, a scris Vasile Silași pe Facebook.

Ironic, secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud mai spune că, în timp ce social-democrații se laudă cu lucrări de mântuială efectuate pe bani mulți, liberalii din organizația municipală nu au nicio reacție. Mai mult decât atât, potrivit lui Silași, aceștia sunt preocupați de cursa internă, deși conducerea județeană nu a dat startul.

PSD tace şi face lucruri de mântuială pe bani mulţi despre care liberalii de la municipiu nu au nimic de zis. Se întrec între ei, deşi Biroul Permanent Judeţean nu a dat startul la nicio cursă. Ca în atletism, când furi startul se reia cursa. Aşa că, dragi colegi, mai faceţi o tură de încălzire că poate mai găsiţi 6. Ar fi păcat să nu fie comedia la nivelul celei din 2016. Membrii noștri de partid sunt oameni serioși, cinstiți și de aceea propun o dezbatere serioasă în interiorul filialei. Am rămas cu ei, deoarece cred că suntem capabili să schimbăm cutumele din acest partid. Foarte curând vom prezenta public proiectului nostru pentru Bistrița. Haideți să fim serioși„, a transmis secretarul general al PNL Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.