Și-a recunoscut vina! Polițist din Bistrița-Năsăud, trimis în judecată, după 3 ani de la începerea urmăririi penale

Un polițist din Bistrița-Năsăud a fost trimis în judecată, în luna februarie, de procurori, sub acuzația de infracțiunea de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității. După trei ani de anchetă, polițistul și-a recunoscut faptele și a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției.

 

Ancheta a demarat în octombrie 2015, din dosarul principal fiind disjunse mai multe dosare care au avut cap de afiș mai mulți polițiști bistrițeni, unii fiind deja trimiși în judecată încă din 2017. Dosarul în care a fost anchetat Florin Marolicaru, la data faptelor agent de poliție la Postul de Poliție din comuna Parva, a ajuns pe rolul Judecătoriei Năsăud, luna trecută, după ce polițistul a încheiat cu procurorii un acord de recunoatere a vinovăției.

Potrivit unui comunicat remis presei de purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud – procurorul Adrian Briciu, Florin Marolicaru a fost trimis în judecată sub acuzația de nfracțiunea de folosire de informații ce nu sunt destinate publicității.

În perioada martie – august 2015, în baza aceleiași rezoluții infracționale, având calitatea de agent de poliție în cadrul Postului de Poliție Parva, județul Bistrița-Năsăud, le-a comunicat unor persoane, printre care și un pădurar, informații pe care le deținea în virtutea exercitării atribuțiilor de serviciu și care nu erau destinate publicității, cu privire la controalele care urmau a fi efectuate de către organele silvice din cadrul ITRSV Cluj pe raza comunelor Parva și Rebra, cu scopul evitării de către aceste persoane a consecințelor constatării unor contravenții sau infracțiuni silvice, constând în tăieri sau transporturi ilegale de material lemnos„, mai precizează procurorul Adrian Briciu în comunicat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.