Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul decedat din Ilva Mică, confirmat cu CoVid-19, în izolare la domiciliu

Toate persoanele care au intrat în contact cu bărbatul de 77 de ani din localitatea Ilva Mică, care a fost confirmat pozitiv după ce acesta a decedat, sunt izolate la domiciliu, potrivit Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

 

”Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a luat la cunoștință cu îngrijorare de situația de la Spitalul Judetean de Urgență Bistrița, unde a fost internat pacientul decedat, confirmat pozitiv cu coronavirus. În urma discuției avute cu managerul spitalului, Gabriel Lazany, prefectul a luat decizia de a urmări îndeaproape desfășurarea anchetei interne, precum și cea epidemiologică”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud, îmtr-un comunicat.

De asemenea, au fost informate, imediat, autoritățile locale din comuna de proveniență a cetățeanului infectat, respectiv Ilva Mică, pentru a se lua de urgență măsura izolării la domiciliu a tuturor celor care au intrat în contact cu bărbatul decedat.

”Prefectul a fost asigurat de către conducerea spitalului că întreg personalul medical din secția unde a fost tratat pacientul va fi testat pentru Covid-19 și că aceasta va fi dezinfectată. A mai fost asigurat că se vor respecta protocoalele medicale pentru asemenea situații și în cazul pacienților. Prefectul județului, Stelian Dolha, transmite condoleanțe familiei și își exprimă speranța că nu vor exista consecințe care să pună în pericol siguranța altor pacienți”, se mai arată în comunicatul Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.