Un copil de 15 ani și-a pierdut viața în timp ce încerca să traverseze neregulamentar un drum național

Un grav accident rutier s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe DN 17D, în localitatea Rodna din județul Bistrița-Năsăud. Traficul rutier a fost întrerupt pe ambele sensuri din cauza accidentului în care și-a pierdut viața un pieton minor.

Accidentul s-a produs pe DN 17D, în jurul orei 18:00, când un pieton minor a fost accidentat de către un autoturism care a fost lovit din spate de către un alt vehicul. Copilul avea 15 ani și se pare că încerca să traverseze prin loc nepermis, moment în care a fost spulberat de un autovehicul la volanul căruia se afla un bărbat de 20 de ani din localitatea Rodna.

Traficul rutier a fost blocat pe DN 17D, pe ambele sensuri în zona în care s-a produs accidentul. Potrivit Centrului Info Trafic din cadrul Poliției Române, ”circulaţia rutieră pe DN17D Cârlibaba – Năsăud este întreruptă pe ambele sensuri pe raza localităţii Rodna, din cauza unui accident rutier: un pieton minor (15 ani) a fost accidentat mortal de către un autoturism care a fost lovit din spate de către un alt vehicul”.

La fața locului au intervenit două echipaje medicale SMURD, unul de prim ajutor și altul de terapie intensivă mobilă. Copilul a fost găsit de echipajul medical ajuns la locul accidentului în stop cardio-respirator. Medicii au început de îndată manevrele de resuscitare, însă, în ciuda eforturilor depuse, după mai bine de o oră, s-a declarat decesul băiatului.

Din păcate, în ciuda eforturilor depuse de către echipajele medicale, organismul minorului în vârstă de 15 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare, astfel s-a declarat decesul la fața locului” a declarat cristina Răcilă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județene pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Copilul era elev în clasa a IX-a la un liceu din Rodna. În momentul în care s-a produs tragedia, acesta se îndrepta spre casă de la un teren de fotbal de pe raza localității.

FOTO: arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.