Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de deţinere de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita legală, după ce, în urma unui accident petrecut la finele săptămânii trecute pe DN 17, au descoperit într-un autoturism peste 100 litri de alcool.

 

Sâmbătă 8 iunie, pe DN 17, între localitățile Șintereag și Beclean a avut loc un accident rutier ușor, între un autoturism și o autoutilitară.

Din primele verificări efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că un bărbat de 79 de ani din Zagra nu s-ar fi asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers spre stânga și a fost acroșat de o autoutilitară. Aceasta era condusă de un tânăr de 20 de ani, din Nimigea de Jos și era angajată regulamentar în depășirea autoturismului.

În urma accidentului, un bărbat de 63 de ani din Zagra, pasager în autoturism, a fost rănit ușor. Ambii șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii au descoperit însă, în autoturismul implicat în accident, cantitatea de 113,5 litri de lichid incolor, cu miros specific de alcool, ambalat în recipiente din plastic, despre care s-a stabilit faptul că aparține bărbatului de 63 de ani, pasager în autoturism.

Întreaga cantitate a fost indisponibilizată de polițiști, iar cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal deschis pentru deţinerea de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.