Verzii bistrițeni dau în judecată primăria lui Ovidiu Crețu

Organizația municipală a Partidului Verde a anunțat, luni, că va acționa Primăria Bistrița, din cauza unor proiecte pe care primarul Ovidiu Crețu vrea cu tot dinadinsul să le implementeze în municipiu, fără a consulta populația. Asta după ce, consilierii locali PER, alături de cei ai PNL, au convocat o ședința extraordinară a Consiliului Local Bistrița pentru a fi aprobată organizarea unui referendum pe teme de interes local odată cu referendumul pentru familie. Ședința a fost boicotată de consilierii PSD – ALDE – UDMR.

 

După ce membrii Partidului Verde, împreună cu ecologiștii și liberalii bistrițeni, dar și un număr important de comercianți din zona centrală a municipiului Bistrița au încercat să stopeze proiectul de modernizare a Pieței centrale, care presupune tăierea majorității copacilor din zonă, adunând aproximativ 5.000 de semnături împotriva acestuia, municipalitatea nu a schițat nici cel mai mic gest că ar face un pas inapoi. Săptămâna trecută, consilierii PER și cei ai PNL, care constituie o treime din totalul aleșilor locali, au convocat, pentru data de 28 septembrie, Legislativul local în ședință extraordinară, în vederea aprobării unui proiect de hotărâre care viza organizarea, în zilele de 6 și 7 octombrie, a unui referendum pentru consultarea bistrițenilor privin câteva teme de interes local. Alșii majorității PSD – ALDE, alături de cei ai UDMR, au boicotat însă ședința prin neprezentare.

Luni, reprezentanții verzilor bistrițeni au anunțat că, împreună cu Asociația Bistrița Civică, dar și alte ONG-uri, vor acționa în instanță administrația locală bistrițeană.

În două-trei zile vom începe operațiunea de trimitere în judecată a administrației locale. Asta, pentru simplul fapt că este vorba de o administrație comunistoidă, obedientă și, care încalcă cu bună știință legile pentru cadastru, administrației publice locală dar și cele care prevăd transparența decizională. Din aceste motive, Clubul Oamenilor de Afaceri, Bistrița Civică, Partidul Verde, se vor adresa instanțelor de judecată. Executivul primăriei Bistrița a încălcat șapte legi deodată, ceea ce mă va face să fac și o plângere penală. Ca să vadă băiețașii ăștia că nu se poate cum vor ei„, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, Marius Bălan, președintele Partidului Verde Bistrița.

Totodată, acesta a lansat un apel către liderii PNL, USR și PER, în ideea ca aceștia să se alăture la această acțiune a verzilor.

„O judecată dreaptă va stabili cine are dreptate. Dacă tot nu avem parte de referendumul local, să vedem ce vor spune judecătorii sau chiar procurorii în ceea ce privește încălcarea a șapte legi”, a subliniat Marius Bălan.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.