Bărbații acuzați că l-ar fi jefuit pe omul de afaceri Octavian Harșianu, puși în libertate! Tribunalul Bistrița-Năsăud a trimis cauza spre rejudecare

Cei doi bărbați acuzați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița că l-ar fi jefuit pe omul de afaceri Octavian Harșianu în locuința sa din comuna Dumitra, au fost puși în libertate, miercuri, de Tribunalul Bistrița-Năsăud.

 

Vasile Ciasar si Adrian Groșan, acuzați de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița că l-ar fi jefuit pe omul de afaceri Octavian Harșianu au fost puși în libertate, miercuri, de judecătorii de la Tribunalul Bistrița-Năsăud, care au admis contestațiile celor doi la prelungirea mandatului de arestare preventivă, conform Gazeta de Bistrița.

Vasile Ciasar și Adrian Groșan au fost arestați pe 17 noiembrie 2018 și au stat după gratii timp de două luni, până pe 23 ianuarie 2019.

A doua cerere a procurorilor de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru încă 30 de zile a fost admisă inițial de judecătorul de drepturi și libertați de la Judecătoria Bistrița, însă decizia a fost contestată de cei doi inculpați la Tribunalul Bistrița-Năsăud. Decizia instanței superioare a fost mai mult decât interesantă, fiindcă magistrații nu s-au pronunțat dacă este sau nu oportună prelungirea măsurii preventive cu încă 30 de zile, ci au desființat pur și simplu hotărârea Judecătoriei Bistrița șiau trimis cauza spre rejudecare.

„Admite contestaţiile formulate de contestatorii G.A şi C.V-Ş împotriva Încheierii penale nr. 5/JDL/2019 a Judecătoriei Bistriţa, pronunţată în dosarul penal nr.187/190/2019, desfiinţează hotărârea judecătorească atacată, cu trimiterea cauzei spre rejudecare la judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Bistriţa. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 23.01.2019″, este decizia magistraților de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Un alt aspect interesant, dar care aduce semne mari de întrebare asupra modului în care a fost judecată la Judecătoria Bistrița ultima cerere de prelungire a arestării preventive a lui Ciasar și Groșan, în contextul deciziei Tribunalului Bistrița-Năsăud, este o solicitare a celor doi.

Astfel, în dosarul în care la Judecătoria Bistrița trebuia judecată prelungirea arestării preventive, Groșan și Ciasar au depus o cerere de recuzare a magistratului care urma să judece solicitarea procurorilor. Cererea de recuzare a fost însă respinsă de instanță, iar ulterior a fost aprobată prelungirea arestării preventive. Surpriza însă a venit, așa cum am precizat mai sus, de la Tribunalul Bistrița-Năsăud.

Reamintim că, în noaptea de 13 spre 14 noiembrie 2018, oamenii de afaceri bistrițeni Octavian și Călin Harșianu, tată și fiu, au fost atacați în propria locuință din comuna Dumitra de trei persoane mascate, înarmate cu cuțite și electroșocuri. Cei doi au fost legați și amenințați cu cuțitele de atacatori pentru a le spune unde au depozitate sume de bani în locuință. Cei trei hoți ar fi plecat cu suma de 30.000 de euro, dar și cu trei telefoane mobile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.