Un tânăr în vârstă de 18 ani, elev al unui liceu din Bistrița s-a ales cu dosar penal după ce și-a amenințat un coleg cu un cuțit chiar în curtea instituției de învățământ. Incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil”.

 

Miercuri, 20 februarie, aflat în curtea unei instituții de învățământ din municipiul Bistrița, în timpul pauze, un elev în vârstă de 18 ani a amenintat cu un cuțit un alt elev al aceleiași instituții de învățământ în vârsta de 16 ani„, arată Inspectoratul Județean de Jandarmi  (IJJ) Bistrița-Năsăud, într-un comunicat de presă.

Pe fondul unui conflict mai vechi, tânărul de 18 ani a intrat în curtea școlii, a scos cuțitul tip briceag, pe care îl avea ascuns în buzunarul de la pantaloni și a început să îl amenințe pe colegul său cu acte de violență.

Potrivit IJJ Bistrița-Năsăud, cuțitul are o lungime de 18 cm și reprezintă conform prevederilor legale în vigoare, un obiect interzis la purtare, ca urmare jandarmii au fost solicitați să intervină, de către reprezentantul firmei de pază care asigură ordinea în incinta liceului.

Un echipaj de Jandarmerie din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița a ajuns la fața locului unde au fost identificate persoanele implicate în conflict și au fost întocmite actele de sesizare pentru infractiunile de amenintare, conform art 206 alin. 1 Cod Penal si portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase conform  art 372 alin. 3 Cod Penal. Actele au fost transmise Poliției pentru continuarea cercetărilor„, a mai precizat sursa citată.

Potrivit surselor Realitatea de Bistrița, incidentul s-a petrecut la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” din municipiul Bistrița.

Camelia Tabără, inspectorul general școlar al ISJ Bistrița-Năsăud, a precizat că a fost informată despre incident imediat după ce acesta a avut loc, iar conducerea școlii a declanșat și o anchetă internă.

Am înțeles că s-a petrecut un incident foarte grav, s-a folosit un briceag. Am fost anunțată ieri de conducerea școlii, care a demarat procedurile în cauză. Sunt proceduri pe care le-am primit de la poliție când a fost demarat proiectul anti bullyng. Am înțeles că agresorul este major, iar victima este minoră. Noi așteptăm concluziile anchetei„, a declarat pentru Realitatea de Bistrița, Camelia Tabără.