Secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, îi îndeamnă, pe pagina sa de Facebook, pe români să semneze petiția online, pe care a lansat-o în urmă cu câteva săptămâni, prin care cere eliminarea supraacizei la carburanți, despre care spune că a generat valul de scumpiri. 

 

Robert Sighiartău susține că „supracciza pesediștilor” a pornit cel mai mare rău, un val de scumpiri ale produselor, dar și creșterea inflației.

Cel mai mare rău pe care l-a făcut supraacciza pesediștilor a fost pornirea valului scumpirilor. Scumpirea carburanților se propagă automat în toate prețurile celorlalte produse.

După suprataxarea carburanților din toamna lui 2017, inflația aproape că s-a triplat în doar câteva luni. De la 1,2% ( august 2017) a crescut brusc la 3,3% (decembrie 2017)„, a scris Robert Sighiartău pe pagina sa de Facebook.

De atunci, „șirul scumpirilor nu s-a mai oprit”.

Coșul produselor de bază și ratele celor cu datorii la bănci s-au scumpit cu cel putin 30 la sută. O constatați zi de zi la rafturile magazinelor și în piețe. Prețul cartofului s-a majorat cu aproape 90% de când guvernează PSD-ALDE.

Una din principalele cauze ale scumpirilor care vă amărăsc viața este suprataxarea carburanților„, mai precizează deputatul bistrițean.

Acesta promite să lupte în Parlament pentru anularea supraacizei și îi îndeamnă pe români să semneze petiția online.

Stă în puterea noastră să o anulăm. Semnați petiția online! Mii de români au făcut-o deja și le mulțumesc„, a conchis Robert Sighiartău.