Un copil în vârstă de 8 ani din localitatea bistrițeană Tureac a fost internat în Spitalul Județean de Urgență (SJU) Bistrița, după ce a fost diagnosticat cu gripă, în urma testelor specifice. Este al doilea copil din Bistrița-Năsăud care a fost internat, în ultimele 7 zile în spitalul bistrițean. 

 

Un băiat în vârstă de 8 ani din localitatea Tureac, care în data de 2 martie fusese internat la Secția Pediatrie a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, a fost diagnosticat cu gripă tip B. În urma confirmării virusului gripal, minorul a fost transferat la Secția Boli infecțioase în data de 3 martie, starea sa de sănătate fiind stabilă„, a declarat purtătorul de cuvânt al SJU Bistrița, Camelia Strungari.

Acesta este cel de-al doilea caz în care virusul gripal este confirmat la un copil internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Recent, un alt caz fiind confirmat pe 26 februarie, la o fetiță de doi ani și șapte luni din localitatea Prundu Bârgăului. 

De la începutul acestui an și până în acest moment, 10 persoane din Bistrița-Năsăud au necesitat internarea în SJU Bistrița, din cauza infectării cu virsul gripal. 

 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în săptămâna 24 februarie – 1 martie au fost înregistrate în total 32 de cazuri de gripă, 11 necesitând spitalizare, potrivit datelor prezentate de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud.

În ceea ce privește infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare, numărul bolnavilor a ajuns la 3.391, dintre care 35 au necesitat spitalizare.

Și numărul cazurilor de pneumonie s-a menținut ridicat săptămâna trecută, în total 354 de bistrițeni fiind diagnosticați cu o astfel de afecțiune, dintre care 76 au necesitat spitalizare.