Unul dintre frații care, în urmă cu 5 luni, au ucis un bătrân în apartamentul său din Bistrița, a fost trimis în judecată de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Fratele acestuia s-a sinucis, la jumătatea lunii mai, acest an, în celula în care era arestat preventiv.

 

O crimă abominabilă a fost comisă în noaptea de 2/3 februarie 2019, victima fiind un pensionar de 71 de ani. Mobilul crimei a fost furtul, însă făptașii s-au ales cu mai nimic. Autorii au fost doi tineri din comuna bistrițeană Lechința, Marius Roberto și Bogdan Varga

Marius Roberto Varga a fost trimis recent în judecată de procurori, în stare de arest preventiv, pentru omor calificat și tâlhărie calificată. Acesta riscă să primească între 15 și 25 de ani de închisoare cu executare.

În noaptea de 3 februarie 2019, în timp ce se afla în apartamentul din Bistrița al numitului T.G., în vârstă de 71 de ani, împreună cu fratele său Varga Bogdan (decedat pe parcursul urmăririi penale), i-a aplicat victimei lovituri repetate în regiuni vitale ale corpului, cu scopul de a o deposeda de bani și de bunuri care s-ar fi putut afla în locuință, sustrăgând în final bunuri în valoare de 250 lei. Acțiunile de violență exercitate de cei doi asupra victimei T.G. au avut ca rezultat producerea unor leziuni corporale traumatice incompatibile cu viața, care au cauzat decesul victimei„, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud, procurorul Adrian Briciu.

Bătrânul a fost găsit decedat după trei zile de la incident, pe 6 februarie, de către niște rude. Acesta locuia singur în apartament și nu mai fusese văzut de către vecini chiar din ziua în care a fost omorât. Când rudele bărbatului au intrat în apartament, marți după-amiază, au avut parte de imagini șocante: bătrânul era pe dușumea fără suflare, pe jumătate dezbrăcat, iar locuința era întoarsă pe dos. Anchetatorii nu au găsit urme de intrare prin efracție în apartament și nici urme de sânge, însă urmele de lovituri de pe corpul bătrânului, precum și alte indicii găsite de anchetatori la fața locului au condus automat spre ideea unei crime.

Marius și Bogdan Varga au fost depistați în seara aceleiași zile de 6 februarie, cei doi recunoscându-și faptele. Pe 8 februarie, au fost arestați preventiv, fără a mai fi eliberați de după gratii.

La jumătatea lunii mai, Bogdan s-a sinucis în celula din Centrul de Arest Preventiv din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud. Conform declarației de la acea vreme a procurorului Adrian Briciu, tânărul a rămas singur în celulă în timp ce alți colegi de arest au fost scoși la plimbare, iar în acest răstimp a improvizat un ștreang dintr-un cearceaf.

Ambulanta a fost chemată de urgență și s-a reușit resuscitarea tânărului, după care a fost  transportat la spital. Acesta a fost internat în cadrul secției de Terapie Intensivă, însă organismul acestuia nu a mai rezistat, acesta decedând în cursul nopții.

Bogdan Varga era recidivist. El a mai fost cercetat pe când era minor pentru furturi mărunte, după care a ajuns la jafuri, motiv pentru care a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru furt calificat și a fost încarcerat în Penitenciarul Bacău. A fost liberat condiționat în luna septembrie a anului trecut, în baza recursului compensatoriu.