O casă de vacanță din localitatea Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud a fost mistuită de flăcări uriașe care au izbucnit în noaptea de miercuri spre joi. Mai multe echipaje de pompieri au intervenit ore în șir pentru a stinge incendiul care s-a extins și la alte două anexe gospodărești. 

Incendiul a izbucnit aproape de miezul nopții, la fața locului deplasându-se un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, precum și pompierii din cadrul Serviciului Voluntar din localitatea Tiha Bârgăului.

Până la sosirea echipajelor la fața locului, incendiul s-a extins, forțele de intervenție fiind suplimentate cu încă un echipaj de pompieri cu autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și SVSU Prundu Bârgaului. La scurt timp, salvatorii au reușit să localizeze incendiul, care se manifesta la o casă (probabil de vacanță) și la două anexe gospodărești.

Puternic incendiu în localitatea Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.

Puternic incendiu în localitatea Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud.

Publicată de Realitatea De Bistrita pe Miercuri, 17 iulie 2019

Pompierii militari și voluntari au făcut eforturi pentru a proteja casele de locuit din apropierea focarelor. A ars o suprafață totală de peste 120 mp (două grajduri și două șuri). A fost degradată cu fum o porțiune restrânsă dintr-un imobil învecinat (casă de locuit)”, a declarat Marius Rus, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, chiar dacă incendiul se manifesta generalizat în momentul sosirii echipajelor de pompieri.

FOTO/VIDEO: ISU B-N