Pompierii militari bistrițeni au intervenit marți la un accident feroviar ce a avut loc pe raza localității Bârla, unde un autoturism condus de un bărbat din localitatea Caila a fost acroșat de trenul de călători care circulă pe ruta Brașov – Budapesta. Din fericire, șoferul nu prezintă leziuni care să îi pună viața în pericol. Trenul în care se aflau aproximativ 40 de persoane a putut să își continue deplasarea, circulația feroviară nefiind afectată. 

 

Echipajul medical ajuns la locul accidentului a găsit victima în afara autoturismului, conștientă și cooperantă.

„Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a preluat de la locul accidentului un bărbat în vârstă de aproximativ 48 de ani, conștient, stabil hemodinamic și respirator. Prezinta leziuni ușoare care aparent nu îi pun viața în pericol.

Victima este transportată la UPU SMURD Bistrița pentru investigații medicale amănunțite.

Trenul de călători, în care se aflau aproximativ 40 de persoane a putut să își continue deplasarea, circulația feroviară nefiind afectată. Persoanele din tren nu au avut nevoie de asistență medicală”, a transmis Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

La locul accidentului au intervenit și polițiștii din cadrul Serviciului Rutier.

„Un autoturism condus de un bărbat de 48 de ani din Caila, la trecerea la nivel cu cale ferată prevăzută cu semnale acustice și luminoase, a fost acroșat de un tren accelerat care circula pe ruta Brașov – Budapesta.

În urma impactului a rezultat rănirea conducătorului auto și pagube materiale la autoturismul condus de către acesta. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri de specialitate.

Trenul accelerat și-a continuat deplasarea, nefiind stânjenit traficul rutier și feroviar”, a transmis IPJ Bistrița-Năsăud.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier desfășoară în continuare cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la fapta de vătămare corporală din culpă, urmând să se stabilească modul și cauzele producerii evenimentului.

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud