Un militar bistrițean, pentru a treia oară în misiune în Afganistan. Vasile Mihalcia adună bani pentru băiețelul său care suferă de tetrapareză spastică și epilepsie

Un militar bistrițean a plecat în cea de-a treia misiune a sa în Afganistan, având în gând un singur scop, acela de a aduna bani pentru a își ajuta băiețelul bolnav. Unul dintre cei trei copii ai caporalului Vasile Mihalcia suferă de tetrapareză spastică și epilepsie și are nevoie de un tratament costisitor în străinătate.

Armata este a doua mea familie” spunea caporalul clasa a III-a Vasile Mihalcia, în luna martie a acestui an, când își lua rămas bun de la familie și mergea în teatrul de operații din Afganistan alături de militarii din cadrul Batalionului 30 Protecția Forței ”Vulturii Carpaților”. Își iubește meseria și țara, de aceea nu a ezitat să accepte provocarea reprezentată de unul din cele mai dificile teatre de operații din lume. Un alt motiv pentru care a ales să lupte în Afganistan este dat și de faptul că unul dintre copilașii săi are nevoie de ajutor. Darius, cel de-al doilea din cei trei copii ai familiei, suferă de tetrapareză spastică și epilepsie, iar ca șansele sale de recuperare și posibilitatea de a se bucura de o viață cât mai normală alături de familie să fie cât mai mari, are nevoie de un tratament de specialitate în străinătate. Presat de timp și de dorința de a-i oferi cele mai bune îngrijiri medicale, Vasile Mihalcia a decis să petreacă mai mult timp în Afganistan, pentru a strânge suma necesară îndeplinirii acestei dorințe.

Astfel, după cinci luni petrecute în Baza Aeriană Kandahar alături de militarii din Batalionului 30 Protecția Forței ”Vulturii Carpaților”, în data de 10 august, a revenit acasă, la familie, însă pentru scurt timp, întrucât la scurt timp a plecat înapoi în misiune, doar că de această dată alături de Batalionul 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților.”.

Să îmi revăd familia a fost ceva de vis. Soția mă aștepta cu Darius în brațe. Printre lacrimi am văzut zâmbetul lui, fapt ce mi-a dat de înțeles că m-a recunoscut. Iar băiatul meu cel mic, Felix, mi-a zis pentru prima dată tati, când am plecat în martie nu vorbea. Abia am reușit să mă abțin să nu plâng ca un copil” a spus Vasile Mihalcia.

A stat puțin timp alături de ei, deoarece pe data de 21 august s-a întors în Afganistan, pentru a participa la misiunea Resolute Support în cadrul Batalionului 812 Protecția Forței ”Șoimii Carpaților.”

În cadrul Companiei 1 Protecția Forței ”Aquila”, va executa, timp de șase luni, misiuni în zona de apărare apropiată a Bazei Aeriene Kandahar.

 

Potrivit ofițerului cu informarea și relațiile publice din cadrul Batalionului 812 Protecția
Forței ”Șoimii Carpaților”, cpt. Andreea Bîrzu, împreună cu ”șoimii” bistrițeni a mai fost în Afganistan, în 2014. Pe timpul executării misiunii de către Compania KAF – GDA și-a îndeplinit cu dăruire și profesionalism toate misiunile încredințate. La finalul misiunii a fost premiat în cadrul galei ”Omul Anului 2014” în Forțele Terestre Române, la secțiunea ”Credință și altruism” pentru curajul dovedit pe timpul unei patrule în aria de responsabilitate a companiei, când, în urma unui atac cu dispozitiv exploziv improvizat, i-a scos, din vehiculul avariat, pe doi dintre colegii săi afectați de deflagrație.

În ceea ce îl privește pe Darius, băiețelul caporalului Vasile Mihalcia, în țară sunt deschise conturi în care oamenii inimoși, care vor să ofere o mână de ajutor pot face donații. Astfel, donațiile pentru Darius se pot face în conturile:

Lei – RO49 RZBR 0000 0600 2006 3228;

Euro – RO92 RZBR 0000 0600 2006 3284;

Codul BIC RZBRROBU – Mihalcia Vasile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.