Dorin Corcheș (AFM): ”Doar 20 la sută din fondurile alocate programului Rabla auto mai sunt disponibile. Va exista și a doua sesiune!” (VIDEO)

Fondurile alocate programului Rabla auto au fost consumate în proporție de 80 la sută și va exista și o a doua sesiune, a anunțat, la Bistrița, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorin Octavian Corcheș. În plus, în aproximativ o lună va demara și programul RABLA pentru electrocasnice, acestuia fiindu-i aduse o serie de îmbunătățiri. 

Fondurile pentru programul Rabla auto au fost consumate în proporție de 80 la sută, Administrația Fondului pentru Mediu urmând să pregătească o nouă sesiune.

Programul Rabla auto este un program foarte cunoscut de români, consumat. Mai avem undeva la aproximativ 20 la sută din fondurile alocate în prima sesiune. Cu siguranță va exista și a doua sesiune pentru că ne dorim să atingem cel puțin numărul de autoturisme noi pe care l-am atins anul trecut, respectiv 50.000”, a declarat vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorin Octavian Corcheș, într-o conferință de presă susținută la Bistrița, unde în perioada 2 – 3 mai are loc o reuniune informală a atașaților de mediu din 26 de țări ale Uniunii Europene.

Astfel, în prima sesiune a programului, din cele 30.000 de vouchere mai sunt disponibile circa 6.000 de eco tichete.

În ceea ce privește programul Rabla pentru electrocasnice, vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu a adăugat că acesta va începe în cel mult o lună.

”Facem ultimele modificări pentru a fi îmbunătățit acest program și în aproximativ două săptămâni veți fi la curent cu aceste modificări și cu demararea acestui program. Noi sperăm ca în maxim o lună de zile să avem pornit și programul Rabla pentru electrocasnice”, a mai adăugat Dorin Octavian Corcheș.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.